Αυτό το Κέικ Σοκολάτα – Πορτοκάλι είναι σκέτη κόλαση!
Ζουμερό, αφράτο και μοσχομυριστό, γεμίστε την κουζίνα σας με απολαυστικά αρώματα και κεράστε από ένα κομμάτι στους αγαπημένους σας για να τους ξετρελάνετε! Σοκολατένιο γλάσο και ένα ολόκληρο πορτοκάλι…Ποιος μπορεί να αρνηθεί;
Yλικά
Για το γλάσο:
- 100 γρ. κουβερτούρα 52%
- 50 γρ. γάλα
Για τo κέικ:
- 1 μέτριο πορτοκάλι
- 3 αυγά
- 280 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κουβερτούρα 52%
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. κακάο
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τρυπάμε με το πιρούνι, γύρω γύρω, ένα μέτριο πορτοκάλι, το βράζουμε για 30′ λεπτά και το αλέθουμε* στο μπλέντερ.
- Σπάμε σε κομμάτια 100 γρ. από την κουβερτούρα μας, τη λιώνουμε στα μικροκύματα και ανκατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλά μας.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά μας, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε με το μίξερ χεριού, μέχρι να ομογενοποιηιεί το μείγμα μας.
- Προσθέτουμε το αλεσμένο πορτοκάλι, τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
- Ρίχνουμε στο μείγμα μας κοσκινισμένα το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι γ.ο.χ. και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά,
- Σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, βάζουμε ένα λαδωμένο στρόγγυλο τσέρκι (φόρμα) 22 εκ. και το γεμίζουμε με το μείγμα μας, απλώνοντας το με τη σπάτουλα.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς, για περίπου 45′-50′ λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει τελείως.
- Για το γλάσο μας, σπάμε σε κομμάτια 100 γρ. από την κουβερτούρα μας, την ρίχνουμε σε ένα μπολ με το γάλα, την λιώνουμε στα μικροκύματα και ανκατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα.
- Απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας στο πάνω μέρος του κέικ, γαρνίρουμε (προαιρετικά) με φέτες ή κομμάτια πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com