Μια μοναδική συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ξέρατε ότι ο χουρμάς μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε πολλά γλυκά; Μόλις ανακαλύψατε το ιδανικό παιδικό σνακ, που θα γίνει συνήθεια χωρίς ενοχές.
Διάβασε ακόμα: Χαλβάς Σιμιγδαλένιος σε 15’
Συστατικά
- 400 γρ. βούτυρο Lurpak
- 400 γρ. χουρμάδες απύρηνοι
- 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 6 αβγά
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους μουσκεύουμε μέσα στον χυμό πορτοκαλιού για ένα βράδυ. Στον κάδο του μπλέντερ πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με τον χυμό. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τον πολτό από τους χουρμάδες έως ότου αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, που έχουμε ήδη κοσκινίσει, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα 22×8 εκ. Ψήνουμε στους 160°C, στον αέρα, για 1 ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο πιο ψηλό σημείο του κέικ ένα λεπτό μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει καθαρό, αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε.
TIP: Χουρμάς ο υγιεινός
Ο χουρμάς είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό φρούτο, που ενισχύει την υγεία των ματιών, βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης και στην απώλεια βάρους, προστατεύει τον εγκέφαλο, την καρδιά και το έντερο, βελτιώνει την πέψη και είναι πλούσιο σε σίδηρο. Μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη σε αρκετές συνταγές, όπως κέικ και μπάρες.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Δείτε επίσης: