Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κέικ Λεμονιού

Το Κέικ Λεμονιού είναι αφράτο και λαχταριστό!

 Ένα αρωματικό κέικ που θα σας γλυκάνει ελαφρά και θα γεμίσει το σπίτι σας με νότες εσπεριδοειδούς! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Yλικά

  1. 240γρ. αλεύρι
  2. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  3. 1/2 κ.γ. αλάτι
  4. 1 βανιλίνη
  5. 350γρ. ζάχαρη
  6. 4 αυγά
  7. 65ml ηλιέλαιο
  8. 60γρ. βούτυρο
  9. 160ml γάλα
  10. ξύσμα από 2 λεμόνια
  11. 70ml χυμός λεμονιού

Για το γλάσο

  1. 200γρ. άχνη
  2. 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  3. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Χτυπάμε με το μίξερ για 5′ λεπτά τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανιλίνη και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
  3. Βάζουμε το βούτυρο με το γάλα στα μικροκύματα ή στη φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ.
  4. Το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160 βαθμούς, για 45′ λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε.
  6. Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας την άχνη με το χυμό λεμονιού, περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Πηγή:dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης