Ζυμωμένα με μπαχαρικά
Υλικά
Κομμάτια: για περίπου 18-20 κομμάτια
- 400 γρ. κιμάς αρνίσιος, από χεράκι (ή μοσχαρίσιος, από ελιά)
- 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ζυγισμένα καθαρισμένα), καβουρδισμένα για 5-6 λεπτά στους 170°C και χοντροσπασμένα
- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/4 κουτ. γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Για τα κεφτεδάκια με φυστίκια Αιγίνης και ανατολίτικα μπαχαρικά, σε μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός φυσικά από το λάδι για το τηγάνισμα.
- Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια, βάρους περίπου 30 γρ.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα ή με μια λαβίδα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
- Τα μεταφέρουμε ζεστά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υλικά του σερβιρίσματος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα
- χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 20 γρ. φυστίκια κελυφωτά, καβουρδισμένα και ψιλοκοπανισμένα
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/








