Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κεφτεδάκια με φυστίκια Αιγίνης 

Ζυμωμένα με μπαχαρικά

Υλικά

Κομμάτια: για περίπου 18-20 κομμάτια

  •  400 γρ. κιμάς αρνίσιος, από χεράκι (ή μοσχαρίσιος, από ελιά)
  •  50 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ζυγισμένα καθαρισμένα), καβουρδισμένα για 5-6 λεπτά στους 170°C και χοντροσπασμένα
  •  1 αυγό μεσαίου μεγέθους
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  1/4 κουτ. γλυκού καρδάμωμο σε σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για τα κεφτεδάκια με φυστίκια Αιγίνης και ανατολίτικα μπαχαρικά, σε μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός φυσικά από το λάδι για το τηγάνισμα.
  2. Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια, βάρους περίπου 30 γρ.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα ή με μια λαβίδα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
  5. Τα μεταφέρουμε ζεστά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υλικά του σερβιρίσματος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα

  •  χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  20 γρ. φυστίκια κελυφωτά, καβουρδισμένα και ψιλοκοπανισμένα

Πηγή:https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης