To Kαζάν Ντιπί είναι ένα γλυκό με ιστορία!
Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε την νοστιμότερη πολίτικη κρέμα για επιδόρπιο, για οποιοδήποτε τραπέζι!
Υλικά
- 2 κιλά πρόβειο γάλα
- 160 γρ. νισεστέ
- 320 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 120 γρ. άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το πρόβειο γάλα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νισεστέ, λίγο από το γάλα μας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα την ζάχαρη και ανακατεύουμε που και που μέχρι να βράσει.
- Μόλις βράσει ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά να δέσει η κρέμα μας.
- Προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε, αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ., ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, σιγά σιγά απλώνουμε όλη την κρέμα μας. Ανάβουμε το μάτι και βράζουμε για 5′- 7′. Όταν βγάλει καφέ φυσαλίδα είναι έτοιμο, διαφορετικά βουτάμε ένα κουτάλι να δούμε αν έλιωσε η καραμέλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλο το βράδυ, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com