Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καζάν Ντιπί

To Kαζάν Ντιπί είναι ένα γλυκό με ιστορία!

Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε την νοστιμότερη πολίτικη κρέμα για επιδόρπιο, για οποιοδήποτε τραπέζι!

Υλικά

  • 2 κιλά πρόβειο γάλα
  • 160 γρ. νισεστέ 
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες 
  • 120 γρ. άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το πρόβειο γάλα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νισεστέ, λίγο από το γάλα μας και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα την ζάχαρη και ανακατεύουμε που και που μέχρι να βράσει.
  4. Μόλις βράσει ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύουμε καλά να δέσει η κρέμα μας.
  5. Προσθέτουμε τις βανιλίνες και ανακατεύουμε, αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
  6. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ., ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, σιγά σιγά απλώνουμε όλη την κρέμα μας. Ανάβουμε το μάτι και βράζουμε για 5′- 7′. Όταν βγάλει καφέ φυσαλίδα είναι έτοιμο, διαφορετικά βουτάμε ένα κουτάλι να δούμε αν έλιωσε η καραμέλα.
  7. Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλο το βράδυ, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης