Ένα πεντανόστιμο και αγαπημένο ορεκτικό
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία τραγανή και φρέσκο τηγανισμένη κασεροκροκέτα; Με αυτή τη συνταγή θα σας δείξω πως να φτιάξετε σε λίγα μόλις λεπτά ένα πεντανόστιμο και αγαπημένο ορεκτικό!
Υλικά
- 200 γρ. μιξ τυριών
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κ.σ. φρυγανιά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα να κάψει σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε σε μπολ το μιξ τυριών, το ασπράδι αυγού και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια.
- Με την βοήθεια μιας ζυγαριάς, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια των 20 γρ.
- Ρίχνουμε τα μπαλάκια σε μπολ με φρυγανιά ώστε να καλυφθούν καλά παντού.
- Απλώνουμε σε πιάτο ένα κομμάτι από απορροφητικό χαρτί και ξεκινάμε το τηγάνισμα.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν από έξω, αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε ζεστά.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- Ο κρόκος που περισσεύει από το αυγό μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες και να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή.
Πηγή: dimitrismichailidis.com