Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες ύπνου!


Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός τόσο για την υγεία όσο και για τη διάθεσή μας

Αρκετοί όμως πάσχουν από αϋπνίες, από διαταραχές ύπνου ή δυσκολεύονται να κοιμηθούν συνεχόμενα. Ειδικά το καλοκαίρι με τη ζέστη, η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη. Ό,τι κι αν είναι λοιπόν αυτό που σε ταλαιπωρεί μπορείς να το καταπολεμήσεις με κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.

Ελαφρύ βραδινό

Απέφυγε τα βαριά γεύματα, την κατανάλωση αλκοόλ ή καφέ, αντιθέτως προτίμησε ένα φρούτο, μια ελαφριά σαλάτα ή ένα γιαούρτι. Εμείς θα σου προτείναμε να φας τουλάχιστον δυο ώρες πριν κοιμηθείς. Πίστεψε με, ο ύπνος σου θα βελτιωθεί αισθητά!

Μην πιέζεσαι

Αν ξαπλώσεις και ο ύπνος δε σε παίρνει με τίποτα, μην πιεστείς να κοιμηθείς! Σήκω, κάνε κάποια δραστηριότητα που σε χαλαρώνει και ξανά ξάπλωσε μόνο όταν νιώσεις κουρασμένη ή νυσταγμένη. Αν παραμείνεις στο κρεβάτι και στριφογυρίζεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να να αγχωθείς και να διώξεις τον ύπνο!

Tip: Απέφυγε τις οθόνες κινητών καθώς το φως που εκπέμπουν συνδέεται με αϋπνίες και διαταραχές ύπνου!

Σωστό στρώμα/μαξιλάρι

Το πρώτο και πιο σύνηθες λάθος που κάνουμε είναι ότι επιλέγουμε το λάθος στρώμα και μαξιλάρι. Βρες το κατάλληλο για σένα λαμβάνοντας υπόψη σου τυχόν μυϊκά προβλήματα, την ηλικία και το βάρος και επένδυσε στο σωστό στρώμα και μαξιλάρι για σένα ώστε να μπορείς να έχεις έναν ποιοτικό και φυσιολογικό ύπνο!

Ρουτίνα ύπνου

Είναι σημαντικό να έχεις ένα πρόγραμμα ύπνου. Προσπάθησε να ξυπνάς και να κοιμάσαι τις ίδιες ώρες καθημερινά και σε λίγο καιρό θα δεις ότι το σώμα σου θα συνηθίσει από μόνο του. Προκειμένου να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες ύπνου, πριν κοιμηθείς δημιούργησε τις σωστές συνθήκες στο υπνοδωμάτιο.

Χαμηλό φωτισμό, μια μέση θερμοκρασία δωματίου και ό,τι άλλο σε χαλαρώνει. Εμείς θα σου προτείναμε να ακούσεις λίγη χαλαρωτική μουσική ή να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Διαβάστε επίσης