Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κανταΐφι με μυζήθρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Φτιάχνουμε το κανταΐφι όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα σιροπιαστό

Ισορροπημένο, ζουμερό χωρίς να στάζει, γλυκό αλλά όχι γλυκερό. Και με μυζήθρα για έξτρα γεύση!

Διάβασε ακόμα: Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

Για το κανταΐφι

  • 450-500 γρ. φύλλο κανταΐφι (1 πακέτο)
  • 180 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 500 γρ. μυζήθρα νωπή ή ανθότυρο
  • 40 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 80 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Για το κανταΐφι

Με τα χέρια μας «αφρατεύουμε» τα μαλλιά του κανταϊφιού, για να ξεκολλήσουν μεταξύ τους και να γίνουν αφράτα. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ραντίζουμε με το βούτυρο – κρατώντας ελάχιστο στην άκρη για να βουτυρώσουμε το ταψί –, ανακατεύοντάς τα για να βραχούν ομοιόμορφα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μυζήθρα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος, έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μαλακό μείγμα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24-26 εκ. και απλώνουμε στον πυθμένα το μισό κανταΐφι, φροντίζοντας να μη μένουν κενά και να έχει παντού ίδιο πάχος. Το πιέζουμε προς τα κάτω, να γίνει μια επίπεδη βάση. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα του τυριού και στο τέλος στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια το υπόλοιπο κανταΐφι, πιέζοντας το και αυτό απαλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για 2 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Σιροπιάζουμε το κανταΐφι κρύο με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Δείτε επίσης:

Μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αλμυρό κέικ με μπέικον και ελιές από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Διαβάστε επίσης