Καλοκαιρινή σαλάτα!

Forever Woman

Έχεις δοκιμάσει ποτέ πεπόνι, προσούτο και γραβιέρα ανακατεμένα όλα μαζί; Αν όχι ήρθε η ώρα!

Η ζέστη του καλοκαιριού αρκετές φορές είναι ανυπόφορη και εμείς ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να δροσιζόμαστε. Τι καλύτερο λοιπόν από μία δροσερή και γευστική σαλάτα; Μπορεί να σου φανεί λίγο περίεργος ο συνδυασμός των υλικών αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει!

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
  • 1 πράσινη σαλάτα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 4 φέτες πεπόνι
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες πικάντικη γραβιέρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • Για τη σος
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 λιαστές ντομάτες
  • 1/2 κ.γλ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά ψήνουμε το προσούτο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς ώστε να γίνει τραγανό. Έπειτα πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε. Βάζουμε το πεπόνι και ψιλοκόβουμε το προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε μερικά αμύγδαλα και τις φλούδες της γραβιέρας. Τέλος, ρίχνουμε τα υλικά για τη σoς στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Μόλις είναι έτοιμη, την περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα και είναι έτοιμη!