Ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης!


Η διακόσμηση του χώρου παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μας.

Η διακόσμηση του χώρου παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία μας.

Ακόμη και αν δεν είσαι στα καλύτερα σου αυτό τον καιρό, αν αλλάξεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου σε πιο καλοκαιρινή και αέρινη διακόσμηση, θα δεις αμέσως πως θα αλλάξει η διάθεση σου.

Δημιούργησε χρωματιστές γωνιές

Μία από τις πιο όμορφες και φρέσκιες ιδέες καλοκαιρινής διακόσμησης είναι να δημιουργήσεις στο σπίτι σου διάφορες γωνίες με έντονα χρώματα σε διάφορα σημεία. Για να το πετύχεις αυτό μπορείς να αξιοποιήσεις φρούτα και λουλούδια εποχής, με κίτρινα, κόκκινα ή πορτοκαλί χρώματα. Μια ωραία ιδέα είναι να πάρεις μεγάλα γυάλινα διαφανή βάζα και να τοποθετήσεις μέσα διάφορα χρωματιστά φρούτα και λαχανικά, δίνοντας έτσι έναν αέρα καλοκαιριού σε κάθε χώρο.

Χρωματιστά μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια με χαρούμενα, χρωματιστά και καλοκαιρινά μοτίβα αποτελούν μια από τις πιο εύκολες και καλοκαιρινές ιδέες αν θέλεις να ανανεώσεις το χώρο σου. Έντονα μπλε, κίτρινα, ροζ, κόκκινα χρώματα ή σχέδια όπως άγκυρες, κοχύλια, φοίνικες κλπ, μπορούν να χαρίσουν τον αέρα καλοκαιριού που ζητάς. Τα μαξιλάρια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπου εσύ θες, από τον καναπέ του σαλονιού, αντικαθιστώντας τα χειμερινά, ως το μπαλκόνι και την κουζίνα!

Φαναράκια

Όταν αναπολείς αυτά τα ωραία ξέγνοιαστα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι στο μυαλό μας κυριαρχούν τα φαναράκια που φώτιζαν. Είναι ένα από τα πιο καλοκαιρινά διακοσμητικά, που είθισται να τα τοποθετούμε στο πάτωμα στο μπαλκόνι και την αυλή, αλλά ταιριάζουν υπέροχα και στο εσωτερικό του σπιτιού! Ειδικά αν επιλέξεις και αρωματικά κεριά, το αποτέλεσμα θα’ ναι ακόμη καλύτερο!

Κοχύλια

Καλοκαίρι ίσον θάλασσα. Τί πιο ωραίο λοιπόν από το να μεταφέρεις τον βυθό στο σπίτι σου! Μάζεψε ή αγόρασε κοχύλια διαφόρων ειδών και στόλισέ τα στο σαλόνι σου! Ακόμα μια ωραία επιλογή είναι να κρεμάσεις γιρλάντες με αστερίες ή κοχύλια στο καθιστικό ή στο υπνοδωμάτιο!

Λουλούδια

Τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους στη διακόσμηση του σπιτιού. Βρες λοιπόν ένα όμορφο καλάθι μπαμπού, γέμισέ το με χρωματιστά λουλούδια και κρέμασέ το στην είσοδο του σπιτιού.

Χρωματιστά σεντόνια

Από ένα καλοκαιρινό σπίτι δεν μπορεί να λείπει το στοιχείο της θάλασσας. Βρες λοιπόν μερικούς πίνακες με τοπία θάλασσας, παραλίες, φοινικόδεντρα ή ό,τι άλλο σου αρέσει και στόλισε τα δωμάτια του σπιτιού.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα