Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η σειρά Queen Cleopatra έχει την χειρότερη βαθμολογία θεατών που έγινε ποτέ στο Rotten Tomatoes

H θρυλική Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου παρουσιάζεται ως έγχρωμη

H θρυλική Κλεοπάτρα, βασίλισσα της Αιγύπτου παρουσιάζεται ως έγχρωμη ξεσηκώνοντας όπως θα δείτε και παρακάτω, πολλές αντιδράσεις στο νέο ντοκιμαντέρ Queen Cleopatra του NETFLIX, το οποίο βγήκε στην πλατφόρμα. Mάλιστα οι κριτικές σε imdb και Rotten Tomatoes είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές. Στους θεατές το 1% στο RT, συνιστά την χειρότερη βαθμολογία στην ιστορία.

Πριν διαβάσετε περισσότερα για τις αντιδράσεις, προέκυψε μια μήνυση από δικηγόρο στην Αίγυπτο, ο οποίος θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει η νομική οδός για όσους έχουν δημιουργήσει αυτό το ντοκιμαντέρ και θεωρεί πως το Netflix είναι συνένοχο με το εν λόγω “έγκλημα”.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτή αναφέρεται πως “Τα περισσότερα από αυτά που εμφανίζει η πλατφόρμα του Netflix δεν συμμορφώνονται με τις ισλαμικές και κοινωνικές αξίες και αρχές, ιδιαίτερα τις Αιγυπτιακές.” Συν τοις άλλοις αναφέρεται πως “προκειμένου να διατηρηθεί η Αιγυπτιακή εθνική και πολιτιστική ταυτότητα σε όλο τον κόσμο, πρέπει να υπάρχει υπερηφάνεια για τα αποτελέσματα αυτού του έργου.”

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το Netflix, με αφορμή την ηθοποιό που θα ερμηνεύσει τον ρόλο της βασίλισσας Κλεοπάτρα σε ντοκιμαντέρ, δίνει η Αίγυπτος μέσα από το υπουργείο Τουρισμού της. Υπενθυμίζεται ότι η όλη υπόθεση προκάλεσε σάλο, όταν και η δημοφιλής πλατφόρμα προβολής ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ παρουσίασε την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου ως μαύρη.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Τουρισμού και Μνημείων μιλά για «πλαστογράφηση της αιγυπτιακής ιστορίας» και για «κατάφωρη ιστορική παρανόηση», παρουσιάζοντας παράλληλα αποδεικτικά στοιχεία για την ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας, η οποία και ήταν μέλος της βασιλείας των Πτολεμαίων.

Όπως δείχνει με ιστορικά στοιχεία ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιολογίας της Αιγύπτου, η Κλεοπάτρα ήταν «ανοιχτόχρωμη και με ελληνικά χαρακτηριστικά. Τα έργα και τα αγάλματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι η καλύτερη απόδειξη των πραγματικών χαρακτηριστικών της και της μακεδονικής καταγωγής της».

Σχετικά με τη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, που θα προβληθεί στις 10 Μαΐου και στην οποία η ηθοποιός που υποδύεται την Κλεοπάτρα έχει αφρικανικά χαρακτηριστικά και σκούρο δέρμα, ο δρ. Μουσταφά Ουαζίρι, γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας, αναφέρει ότι ο η εμφάνιση της ηρωίδας με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι «πλαστογράφηση της αιγυπτιακής ιστορίας και κατάφωρη ιστορική παρανόηση».

Για τον ίδιο οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι θα έπρεπε να αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα, όταν κάνουν τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ και ιστορικές ταινίες που θα παραμείνουν μάρτυρες για τους πολιτισμούς και την ιστορία των εθνών.

Αναφέρεται δε σε πολλά έργα τέχνης και απεικονίσεις σε νομίσματα που επιβεβαιώνουν τα πραγματικά της -ελληνικά- χαρακτηριστικά της βασίλισσας. Ο Ουαζίρι προσθέτει ακόμη ότι παρακολούθησε το ντοκιμαντέρ και ότι απορρίπτει το περιεχόμενό του.

Η εμφάνιση της αρχαίας βασίλισσας σε αυτό, όπως σημειώνει, έρχεται σε αντίθεση με τα πιο απλά ιστορικά γεγονότα και τα γραπτά ιστορικών, όπως ο Πλούταρχος και ο Δίων Κάσσιος, οι οποίοι κατέγραψαν τα γεγονότα της ρωμαϊκής ιστορίας στην Αίγυπτο και τη βασιλεία της Κλεοπάτρας, η οποία επιβεβαίωσε ότι ήταν ανοιχτόχρωμη και ότι είχε καθαρή μακεδονική καταγωγή.

Η Κλεοπάτρα ήταν Αρχαία Ελληνίδα βασίλισσα και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί νομίζουν. Ήταν μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, ελληνικής οικογένειας μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

H διαστρέβλωση της ιστορίας σχετικά με την καταγωγή και την εμφάνιση της Κλεοπάτρας προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και στην Αίγυπτο, με τους χρήστες των social media να… υπενθυμίζουν στην πλατφόρμα την πραγματικότητα.

Πηγή: cineramen.gr

Διαβάστε επίσης