Πως να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας λαμπερό


Τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά ανεβάζουν στα ύψη την αυτοπεποίθηση μας

Αυτό όμως δεν διαρκεί πολύ, αφού το ξεθώριασμα δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποια μικρά tips που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε ώστε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας λαμπερό!

Μην λούζεστε συχνά

Το συχνό λούσιμο συμβάλλει στο ξεθώριασμα του χρώματος. Καλό θα ήταν λοιπόν περιμένετε, τουλάχιστον, μια ολόκληρη μέρα, πριν τα λούσετε, ώστε το υπέροχο χρώμα των μαλλιών σας να παραμείνει. Ιδανική λύση θα ήταν να λούζεστε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε το χρώμα.

Κατάλληλα προϊόντα

Επιλέξτε ένα σαμπουάν και ένα conditioner που δεν περιέχουν θειικά άλατα. Καθώς τα θειικά άλατα μπορούν να θαμπώσουν τα μαλλιά σας. Διαλέξτε λοιπόν φόρμουλες, που είναι ασφαλείς για το χρώμα σας, ώστε να σας βοηθούν να διατηρήσετε το ζωντανό χρώμα.

Βαθιά περιποίηση

Η βαθιά περιποίηση βοηθάει τα μαλλιά να παραμείνουν ζωντανά και ευκολοχτένιστα. Μια τέλεια λύση λοιπόν είναι να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα με αβοκάντο. Αναμείξτε ίσα μέρη αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο και λάδι βιταμίνης Ε και εφαρμόστε το σε νωπά μαλλιά. Αφήστε το να απορροφηθεί για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Προστασία τα από τον ήλιο

Ο ήλιος μπορεί να αφήσει το χρώμα θαμπό και άψυχο. Δοκιμάστε λοιπόν να ψεκάσετε ένα λαδάκι προστασίας για τα μαλλιά που περιέχει φίλτρα UVA και UVB.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα