Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η κλασική συνταγή για το κέικ βανίλιας

Το καλύτερο γλυκό για το σχολείο και το γραφείο!

Μία εύκολη συνταγή για να ετοιμάσεις το πιο αγαπημένο οικογενειακό γλυκό. Το αγαπημένο σου κέικ βανίλιας φτιάχνεται πανεύκολα και δεν θα χρειαστεί να του αφιερώσεις πολύ χρόνο…

Διάβασε ακόμα: Συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη

2 κουτ. της σούπας baking powder

1/2 κουτ. της σούπας αλάτι

1/2 κούπα βούτυρο

1 αυγό

1 κούπα γάλα

δύο κλωνάρια βανίλια

1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2/3 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη

1/4 της κούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2/3 κούπας ζάχαρη. Κόβεις το 1/2 της κούπας βούτυρο και ανακατεύεις προσεκτικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 3/4 της κούπας ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Σπας το αυγό, πρόσθετε το γάλα και τα κλωνάρια βανίλιας. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.

Σε μία φόρμα για στρογγυλό κέικ, περιχύνεις το μείγμα από το μεγάλο μπολ και από πάνω το λούζεις με το μείγμα του μικρού μπολ.

Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω και μαλακό μέσα.

Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

Συνταγή για vegan μαρμελάδα λεμόνι
Συνταγή για κέικ σοκολάτας

Διαβάστε επίσης