Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η δύναμη της παρούσας στιγμής

Να βρίσκεις χρόνο να “βυθίζεσαι” στη γαλήνη, την ασφάλεια και τη γενναιοδωρία της παρούσας στιγμής!

“H μοναδική φορά για να μάθεις οτιδήποτε, να δεις οτιδήποτε, να νιώσεις οτιδήποτε, να εκφράσεις οποιοδήποτε συναίσθημα,να ανταποκριθείς σε ένα γεγονός, να αναπτυχθείς, ή να θεραπεύσεις, είναι αυτή η στιγμή, γιατί αυτή είναι η μοναδική στιγμή που έχουμε στη διάθεση μας. Είσαι μόνος εδώ και τώρα, είσαι ζωντανός μόνο αυτή τη στιγμή.” -John Kabat-Zinn

Διάβασε ακόμα: Τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να δηλώσεις παραίτηση από τη δουλειά σου

Πολύ σοφά λόγια από έναν εξαιρετικό επιστήμονα που στοχεύουν στο να μας υπενθυμίσουν την αναγκαιότητα να “αγκυροβολούμε” κάποιες φορές την ημέρα στο “εδώ και τώρα”. Γιατί η θεραπευτική δύναμη που έχει η εστίαση της προσοχής μας στην παρούσα στιγμή είναι ανεπανάληπτη, πολύτιμη και αποτελεί βασικό συστατικό πολλών σύγχρονων ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων.

Να βρίσκεις το χρόνο και να “βυθίζεσαι” για λίγο στη γαλήνη, την ασφάλεια και τη γενναιοδωρία της παρούσας στιγμής. Ξεκουράζεται το μυαλό σου, επανασυντονίζεται ολόκληρο το σύστημα σου, ανανεώνονται οι “μπαταρίες” σου και μπορείς να συνεχίσεις την πορεία σου με περισσότερη διαύγεια, ηρεμία, οξυδέρκεια και αυτοσυγκέντρωση.

Κάνε το και θα με θυμηθείς!

Πηγή: akis-angelakis.com

Με τους ανθρώπους, για τους ανθρώπους!
Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους!

Διαβάστε επίσης