Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γλυκό του κουταλιού κάστανο το απολαυστικό!

Ένα γλυκό του κουταλιού που θα σας εντυπωσιάσει!

Το κάστανο είναι ένας από τους πιο απολαυστικούς χειμωνιάτικους καρπούς. Η καστανιά συναντιέται σε υψόμετρο πάνω από 250 μέτρα. Θεωρείται πανάρχαιο δέντρο από την εποχή του χαλκού. Και μπορούμε να απολαύσουμε τους καρπούς της από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο.

Άρα έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε τους υπέροχους καρπούς και να δημιουργούμε μια φορά το χρόνο γλυκό του κουταλιού κάστανο.

Εάν το φτιάξετε μια φορά θα το επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Έχει πλούσια γεύση μια σαρκώδη λιχουδιά με τα όλα της!

Η διατροφική αξία του σημαντική  αποτελείται κατά 50% από νερό και έχει χαρακτηριστεί ως η τροφή – θησαυρός της βιταμίνης C. 100 γραμμάρια κάστανα περιέχουν το 72% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας στη συγκεκριμένη βιταμίνη. Οι ελεύθερες ρίζες και οι τοξίνες θα φύγουν από το σώμα και το δέρμα σου. Επίσης έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλους ξηρούς καρπούς. Τα 50γρ κάστανα έχουν 150 θερμίδες όταν άλλοι ξηροί καρποί δίνουν 300 θερμίδες.

Πάμε να δούμε την συνταγή μας.

ΥΛΙΚΑ

600 γρ ξεφλουδισμένα κάστανα

600 γρ. ζάχαρη.

1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τα κάστανα και τα χαράσσουμε σταυρωτά. Στην πλευρά που κάνει την κούρμπα είναι πιο εύκολα .
  2. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει,προσοχή όχι όλα μαζί, καλό είναι να τα κάνετε 15 τμχ τη φορά και βράζετε για 5-6 λεπτά.
  3. Όταν είναι έτοιμα μετά απο 5-6 λεπτά τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάτε δίπλα σε μια πετσέτα ζεστά ,βάζετε τα επόμενα.
  1. Ξεφλουδίζετε τα κάστανα όσο είναι ζεστά, είναι πιο εύκολο, μη ξεχάσετε να αφαιρέσετε το καφέ χνουδάκι που έχει στο εσωτερικό.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νρό να βράσει και τα βάζουμε όλα μαζί να βράσουν για 20 λεπτά.
  3. Δεν πρέπει να παραβράσουν, θέλουμε να κρατήσουν την τραγανότατα τους, μπορεί να πάρει και 15 λεπτά το βράσιμο.
  4. Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα και με το που πάρει βράση μετρήστε 6 λεπτά και ρίξτε τα βρασμένα κάστανα μέσα.
  5. Βράστε για 10 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και το αφήνουμε όπως είναι για 12 ώρες, όχι στο ψυγείο!
  7. Την επόμενη βράζουμε πάλι σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά, επαναλαμβάνουμε το ίδιο για άλλη μια φορά.
  1. Το γλυκό κάστανο είναι έτοιμο και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και συντηρούμε σε σκιερό μέρος.

Πηγή για την εκτέλεση: petros-syrigos.com

Διαβάστε επίσης