Vegan Frozen yogurt φράουλα: Eύκολη συνταγή για παγωτό χωρίς ζάχαρη! 

Forever Woman

Η καλύτερη λιχουδιά για μετά το μεσημεριανό γεύμα

Νομίζεις ότι το να φτιάξεις παγωτό μόνη σου είναι «μπελαλίδικη» διαδικασία αλλά μετά από αυτή τη συνταγή, ετοιμάσου να αλλάξεις γνώμη. Με αυτή τη συνταγή μπορείς να φτιάξεις frozen yogurt παγωτό με στέβια και φρέσκια φράουλα, χωρίς καθόλου ζάχαρη. Φτιάξε το και σερβίρέ το μετά από το γεύμα, θα ξετρελαθείς! Στο τέλος δεν θα νιώθεις και τύψεις…

Υλικά

500 γραμ. φράουλες ώριμες και γερές

3-5 κ.σ. κρυσταλλική στέβια

250 γραμ. φυτικό γιαούρτι (ή άλλο γιαούρτι)

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για το frozen yogurt παγωτό με στέβια και φρέσκια φράουλα, είναι σημαντικό να διαλέξουμε ώριµες και γερές, κατακόκκινες φράουλες. Τις πλένουµε πολύ καλά. Αφαιρούµε το κοτσάνι και τις κόβουµε σε κοµµάτια µέσα σε µπολ. Τις πασπαλίζουμε µε την στέβια. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά. Τις καλύπτουμε µε μεμβράνη και τις αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια προσαρμόζουμε το μπλέντερ στην κουζινομηχανή και πολτοποιούμε το μείγμα. Αδειάζουμε τις πολτοποιημένες φράουλες στον κάδο της κουζινομηχανής, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λεμόνι.

Χτυπάμε το μείγμα με το χτυπητήρι μέχρι για να γίνει λείο. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν ξινίζει προσθέτουμε λίγο γλυκαντικό. Αν θέλουμε πιο λεία υφή µπορούµε να σουρώσουμε το μείγμα σε ψιλή σήτα. Τότε, αν έχουμε παγωτομηχανή την προσαρμόζουμε στην κουζινομηχανή, αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε παγώνοντάς το.

Αν δεν έχουμε παγωτοµηχανή, παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώμα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάμε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.