Διατηρείται στο ψυγείο για 4 ημέρες.
Είναι εύκολο οικονομικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ, δεν έχει ζάχαρη και έχει γεύση σοκολάτα, βανίλια και φράουλα.
Υλικά
Για το γλυκό ψυγείου
- 2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
- 160 γρ. κορν φλάουρ
- 2½ κ.σ. SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
- 200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
- 250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί
Για το ζελέ φράουλα
- 400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix
- 2 ζελατίνες
- 50 γρ. νερό
Εκτέλεση
- Για το απόλυτο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης .
- Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το SlimFix υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.
- Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
- Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
- Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
- Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
- Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Και μέχρι εδώ, το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.
Πηγή: argiro.gr