Γλυκερίνη: Τα ανεκτίμητα οφέλη της στην επιδερμίδα μας


Γλυκερίνη: Τα ανεκτίμητα οφέλη της στην επιδερμίδα μας

Η γλυκερίνη είναι ένας «υποτιμημένος» ενυδατικός παράγοντας που δεν έχει την προσοχή που του αξίζει.

Εμείς λοιπόν ήρθαμε να σε διαφωτίσουμε και να σου εξηγήσουμε γιατί η γλυκερίνη αξίζει μία θέση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου και ποια είναι τα οφέλη της. Η γλυκερίνη είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό συστατικό καθώς έχει την ικανότητα να απορροφά νερό από άλλες πηγές αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα υγρασίας στις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο δροσερή και υγιή.

Συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση

Η γλυκερίνη θεωρείται μέσα στα top skincare συστατικά για βαθιά ενυδάτωση, καθώς έχει έχει απίστευτες ενυδατικές. Βοηθάει επίσης στην αντιμετώπιση της υπερβολικής ξηρότητας, της αφυδάτωσης και στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος.

Βοηθά στην προστασία του δέρματος

Χάρη στη σύνθεση της, η γλυκερίνη λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απέναντι στα πιο «σκληρά» προϊόντα, τα οποία αφαιρούν τα φυσικά έλαια, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη λειτουργία του φραγμού. Με αυτόν τον τρόπο, προλαμβάνει και την απώλεια υγρασίας επιτρέποντας στα φυσικά έλαια να θρέψουν και να επανορθώσουν την επιδερμίδα.

Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος

Η γλυκερίνη είναι ένα από τα ασφαλέστερα συστατικά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανονικό, μικτό, ξηρό και λιπαρό δέρμα. Σε αντίθεση με άλλους ενυδατικούς παράγοντες που μπορεί να έχουν παρενέργειες.

Διαβάστε επίσης