Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γλυκά για τον πιο ξεχωριστό άνθρωπο της ζωής σου!

Η γιορτή της Μητέρας

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες! Σήμερα λοιπόν που οι μαμάδες έχουν την τιμητική τους, ήρθε η ώρα να τους ανταποδώσουμε γλυκά την φροντίδα και την αγάπη τους!

Κάθε μέρα, η μαμά φροντίζει όλους τους υπόλοιπους στο σπίτι! Σήμερα είναι ευκαιρία να αντιστραφούν οι ρόλοι! Φτιάξε εσύ ένα γλυκό για την γιορτή της μαμάς σου εύκολα και γρήγορα ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές μου!

Τούρτα με μερέντα

Τούρτα σε 5 λεπτά (με γεύση μερέντα). Θέλεις να εντυπωσιάσεις; Θα το καταφέρεις με την πρώτη μπουκιά και δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολα την φτιάχνεις!

Υλικά 

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Για την κρέμα πραλίνα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γρ. κακάο
  • 400 γρ. πραλίνα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις. Έπειτα βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1′ σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 2′ στη χαμηλή ταχύτητα.  

Έπειτα ισομοιράζουμε το μείγμα στις 2 φόρμες Τοποθετούμε τα ταψιά στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 25′ . Όταν φουσκώσουν, ροδίσουν και ξεκολλήσουν απ’ τα τοιχώματα, είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10′ στη φόρμα τους.

Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα τα παντεσπάνια για να κρυώσουν τελείως. Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε με ένα πινέλο γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα πραλίνα

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο, την άχνη, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.
  • Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Εύκολη τούρτα με φράουλες

Πραγματικά όπως βλέπεις είναι το γλυκό που κλέβει την παράσταση! Φτιάχνετε μέσα σε 10′! Πάγωσε το και αφιέρωσε το στην μια και μοναδική μαμά του κόσμου. Την δική σου!

Υλικά

  • Για το παντεσπάνι
  • 180 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.γλ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 180 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
  • 4 κ.γλ. κρέμα βαλσαμικού
  • Για τη γέμιση
  • 500 γρ. ολόφρεσκες κατακόκκινες φράουλες
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγα φύλλα ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα ή δυόσμος
  • 3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 200 γραμ. μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • ζάχαρη άχνη
  • φράουλες και φύλλα μέντας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για την τούρτα με φράουλες και μασκαρπόνε, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο ταψάκια μια χρήσεως 22 εκ.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να κρεμώσουν.
  • Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά και μετά το μπαλσάμικο και την βανίλια.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά με σπάτουλα ανακατεύουμε.
  • Ισομοιράζουμε το μίγμα στα έτοιμα ταψάκια.
  • Με την κρέμα μπαλσάμικο κάνουμε ρίγες στην επιφάνεια του κάθε κέικ και ψήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο τους.
  • Αφήνουμε να σταθούν για 10′ κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  • Όσο ψήνεται το παντεσπάνι, πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.
  • Κρατάμε 5-6 για γαρνίρισμα.
  • Τις υπόλοιπες τις κόβουμε στα 4 αν είναι μεγάλες ή στα 2 αν είναι μικρές.
  • Τις βάζουμε σε τηγάνι με την ζάχαρη και το μπαλσάμικο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-6′. Δεν θέλουμε λιώσουν.
  • Οι φράουλες πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους.
  • Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Τις βάζουμε σε μπολ.
  • Ξαναβάζουμε το σιρόπι στη φωτιά μέχρι να πυκνώσει σαν μέλι.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε τις φράουλες.
  • Ρίχνουμε την κρέμα στο μασκαρπόνε και απαλά ανακατεύουμε να αραιώσει το τυρί και να γίνει σαν παχύρρευστη κρέμα.
  • Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα, αλείφουμε με την μαρμελάδα και μετά με την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τις φράουλες με το σιρόπι από πάνω.
  • Κλείνουμε την τούρτα με το άλλο παντεσπάνι, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.

Εύκολο γλυκό με μπισκότα και φράουλες

Και επειδή μαζί με τη μαμά θα φας κι εσύ και οι υπόλοιποι στο σπίτι, σίγουρα αυτήν την γεύση την λατρεύουν όλοι!

Υλικά

  • 3 πακέτα μπισκότα γεμιστά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα light
  • 1 μικρο ζαχαρούχο γάλα
  • 4 κ.σ. άλειμμα σοκολάτας (ή πραλίνα φουντουκιού)
  • 1 κρέμα στιγμής με γεύση φράουλα
  • 250 γρ. σαντιγί
  • 400 γρ. ώριμες και σφιχτές μικρές φράουλες

Εκτέλεση

  • Για το εύκολο γλυκό με φράουλες και μπισκότα, σπάμε πρώτα τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια. Φυλάμε μερικά για το γαρνίρισμα. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε τα μισά σε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι.
  • Χτυπάμε το φρέσκο τυρί με το ζαχαρούχο στο μίξερ να αφρατέψουν. Το κάνουμε στρώση στα μπισκότα. Προσθέτουμε τη Μερέντα σε κουταλιές και με ένα κουτάλι απαλά ανακατεύουμε ώστε η λευκή κρέμα να μπει στη Μερέντα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής. Προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε. Κάνουμε στρώση.
  • Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φράουλες. Πασπαλίζουμε με λίγα σπασμένα μπισκότα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης