Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκουακαμόλε, μεξικάνικο ντιπ με αβοκάντο

Έτοιμο στη στιγμή!

Με αβοκάντο, μπόλικο λάιμ και λίγη καυτερή πιπεριά φτιάχνουμε γκουακαμόλε, το πεντανόστιμο μεξικάνικο ντιπ που λατρεύει όλος ο πλανήτης.

Υλικά

Μερίδες: 3-4 (ως ορεκτικό)

  •  2 ώριμα αβοκάντο
  •  1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •  1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος (ή, αν δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει, μαϊντανός), ψιλοκομμένος
  •  3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη, ή λίγη καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
  •  χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γκουακαμόλε, κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Τη λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Επειδή και ο κόλιανδρος και το μοσχολέμονο έχουν έντονη γεύση, καθορίζουμε τις ποσότητες ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης