Έτοιμο στη στιγμή!
Με αβοκάντο, μπόλικο λάιμ και λίγη καυτερή πιπεριά φτιάχνουμε γκουακαμόλε, το πεντανόστιμο μεξικάνικο ντιπ που λατρεύει όλος ο πλανήτης.
Υλικά
Μερίδες: 3-4 (ως ορεκτικό)
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος (ή, αν δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει, μαϊντανός), ψιλοκομμένος
- 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη, ή λίγη καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
- χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γκουακαμόλε, κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τη λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Επειδή και ο κόλιανδρος και το μοσχολέμονο έχουν έντονη γεύση, καθορίζουμε τις ποσότητες ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








