Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε τον περισσότερο καιρό!

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε τον περισσότερο καιρό! Ταυτιζόμαστε με τις σκέψεις που κάνουμε! Τις πιστεύουμε και γινόμαστε ένα μ’ αυτές! Κι αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις αρνητικές σκέψεις. Αλλοίμονο σ’ εκείνους που σκέφτονται συνέχεια αρνητικά! Οι αρνητικές σκέψεις είναι σαν μια βόμβα μεγατόνων! Μέσα στις αρνητικές σκέψεις κρύβεται μια άλλη κατηγορία «αόρατων» σκέψεων που στην ψυχολογία τις ονομάζουμε «αυτόματες» σκέψεις.

Είναι κάποιες σκέψεις – αρνητικές – που εμφανίζονται από το πουθενά, εκρήγνυνται μέσα στο κεφάλι σου με ριπή οπλοπολυβόλου και τις περισσότερες φορές, δεν συνειδητοποιείς ότι τις κάνεις! Αυτό που συνειδητοποιείς είναι τα άσχημα συναισθήματα που σου δημιουργούν. Τότε που νιώθεις …κάπως. Τότε που χάνεται η καλή σου διάθεση, το κέφι και η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. Τότε που σφίγγεται το κεφάλι σου χωρίς λόγο. Τότε είναι που οι «αυτόματες» αρνητικές σκέψεις εξαπλώνονται στο σύστημά σου. Και όταν οι αρνητικές σκέψεις σε κυριεύσουν, παραλύεις. Δεν μπορείς να αποφασίσεις, να δράσεις, να δημιουργήσεις, να πολεμήσεις.

Καταστρέφεται η ζωή σου, το μέλλον σου, το ίδιο σου το πεπρωμένο. Κι εσύ παθητικά το παρακολουθείς, θεωρώντας τον εαυτό σου αδύναμο να κάνει κάτι γι’ αυτό. Δεν χρειάζεται όμως, να περνάς αυτό το μαρτύριο. Μπορείς να μάθεις να τις εντοπίζεις, να τις αμφισβητείς και να τις ακυρώνεις προτού σου κάνουν μεγαλύτερη ζημιά. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως, εφικτό!

To πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις την απόφαση για μια νέα αρχή στη ζωή σου και σε όλα όσα πρόκειται να κάνεις. Αν αληθινά, πάρεις αυτή την απόφαση, ο δρόμος θα ανοίξει μπροστά σου για να κάνεις το πρώτο βήμα!

Ακης Αγγελάκης – Business & Life Training

Διαβάστε επίσης