Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιατί τα καρύδια είναι ένα καλό σνακ πριν τον ύπνο;

Δεν είναι μυστικό ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος

Δεν είναι μυστικό ότι ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής υγείας. Ο ύπνος είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα ανακάμπτει και επισκευάζεται, επομένως η έλλειψη ποιοτικού κλειστού ματιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών προβλημάτων υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και κατάθλιψη, σύμφωνα με το Medical News Today . Ωστόσο, πολύ συχνά, οι άνθρωποι αγωνίζονται με ανεπαρκή ή κακής ποιότητας ύπνο, αφήνοντάς τους κουρασμένους, κουρασμένους και ανίκανους να αποδώσουν στο μέγιστο. Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, η διατροφή παίζει στην πραγματικότητα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου μας. 

Αποδεικνύεται ότι  η κατανάλωση των σωστών τροφών πριν τον ύπνο μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε ευκολότερα, να κοιμόμαστε περισσότερο και να ξυπνάμε νιώθοντας περισσότερη ενέργεια και ανανέωση. Διατροφολόγοι, υποστηρίζουν ότι τα καρύδια είναι μια ιδιαίτερα καλή τροφή για να τα τσιμπολογήσετε πριν κοιμηθείτε. Ο μακρύς κατάλογος των θρεπτικών συστατικών των καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στην ενθάρρυνση μιας καλής ξεκούρασης.

Τα καρύδια περιέχουν πολύ μαγνήσιο που προάγει τον ύπνο

Τα καρύδια περιέχουν υψηλή ποσότητα μαγνησίου, ένα θρεπτικό συστατικό που έχει αποδειχθεί ευεργετικό για τον ύπνο. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως το σύστημα «ξεκούρασης και πέψης». Αυτό το σύστημα βοηθά το σώμα να εισέλθει σε μια χαλαρή κατάσταση, επιβραδύνοντας την αναπνοή μας, μειώνοντας τον καρδιακό μας ρυθμό, προάγοντας την πέψη και μειώνοντας τη δραστηριότητα στα μάτια, τα αιμοφόρα αγγεία και άλλες περιοχές. Εάν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα δεν ενεργοποιηθεί, μπορεί να νιώθουμε άγχος και ένταση, προκαλώντας μας δυσκολία να κοιμηθούμε καθώς το σώμα μας αποτυγχάνει να χαλαρώσει σωστά.

Το μαγνήσιο βοηθά επίσης στην αποστολή των σημάτων του εγκεφάλου που ηρεμούν το νευρικό σύστημα. Επιπλέον, το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που ελέγχει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης του σώματος. Σύμφωνα με τον Dillon, «η ανεπάρκεια μαγνησίου σχετίζεται με χαμηλή μελατονίνη ορού, ενώ το επαρκές μαγνήσιο στον ορό σχετίζεται με επαρκή μελατονίνη ορού. Ως εκ τούτου, συνιστά να τρώτε καρύδια, καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως σπόρους κολοκύθας, φιστίκια και κάσιους, για να βοηθήσετε στην προώθηση του υγιούς ύπνου.

Τα καρύδια είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων

Τα καρύδια είναι επίσης μια καλή επιλογή για ύπνο επειδή περιέχουν υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα υγιή λίπη όχι μόνο έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και προστατεύουν από ορισμένους καρκίνους, αλλά επίσης βοηθούν το σώμα να κοιμάται καλύτερα και περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ωμέγα-3 έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων μιας ορμόνης του στρες που ονομάζεται νορεπινεφρίνη, η οποία διαταράσσει τον ύπνο REM.

Διαβάστε επίσης