4 τροφές που δεν πρέπει να φας ποτέ όταν λήξουν

Forever Woman

Την επόμενη φορά θα σκεφτείς περισσότερο πριν φας κάτι που δεν πρέπει

 Όταν ήμασταν σε μικρότερη ηλικία δεν μας ενδιέφερε καθόλου το να έχουν λήξει οι τροφές μας. Αλλά αυτό συνέβαινε γιατί οι γονείς μας είχαν φροντίσει να ξεφορτωθούν όσα είχαν λήξει. Τώρα, όμως, είναι αρκετά σημαντικό να προσέχουμε να μην καταναλώνουμε τρόφιμα που έχουν λήξει. Ειδικά, κάποιες τροφές  αποτελούν ρίσκο για να τις βάλεις στο στόμα σου αφού παρέλθει ο χρόνος «ζωής» τους.

Διάβασε ακόμα: Τι να μην κάνεις στη διατροφή σου μετά τις διακοπές

Ο λόγος; Θα σε γεμίσουν μικρόβια που δεν χρειάζεσαι και ίσως σε αρρωστήσουν. Κάποιες από αυτές μπορεί και να σε «προειδοποιήσουν» με μια άσχημη μυρωδιά ή με την παράξενη μορφή που θα έχουν πάρει μετά την ημερομηνία λήξης τους. Ποιες είναι οι 4 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να φας αφού λήξουν;

Μαλακά τυριά

Ας ξεκαθαρίσουμε καταρχάς τον όρο μαλακά τυριά: ανθότυρο, κατίκι, cottage, ρικότα και πάει λέγοντας είναι μερικά από τα πιο επικίνδυνα τυριά σε ό,τι αφορά τη μούχλα και τα βακτήρια. Από την άλλη, τα πιο σκληρά, όπως το γκούντα ή το τσένταρ, αντέχουν περισσότερο.

Σάλτσες σε βάζα

Ναι, ακόμα και οι σάλτσες σε βάζα απαιτούν άμεση κατανάλωση. Πόσο μάλλον όταν ανοιχτούν και τις βάλεις στο ψυγείο, οι μέρες που μπορούν να διατηρηθούν είναι ελάχιστες και μπορείς να δεις ακριβώς πόσες στις οδηγίες.

Φρέσκο κρέας

Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας στη μαγειρική και είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις στην κουζίνα. Το ωμό κρέας στο ψυγείο δεν μπορείς να το αφήσεις πάνω από μία μέρα αυστηρά. Εκτός αν θέλεις να πάθεις σαλμονέλα…

Αλλαντικά

Μπορεί να φαντάζουν ιδανικά σαν ένα γρήγορο snack πριν το κυρίως φαγητό, ή για ένα τοστάκι, όμως αν το ζαμπόν, η γαλοπούλα και το προσούτο παραμείνουν σε μη αεροστεγή συσκευασία για πάνω από πέντε μέρες αρχίζουν και αλλοιώνονται στη γεύση, στην όψη, στη μυρωδιά. Στα αλλαντικά οι κανόνες υγιεινής πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται κατά γράμμα!

Διαβάστε
ακόμα