Γιατί «χάνεται» το σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις; Το πολύτιμο tip της ψυχολόγου

Forever Woman

«Βαριέμαι το σεξ με το σύντροφό μου!

 «Βαριέμαι το σεξ με το σύντροφό μου! Είναι το ίδιο κάθε φορά, δεν υπάρχει μαγεία πια!» ακούμε συχνά γύρω μας από ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις. Η Ψυχοθεραπεύτρια, Μαρίνα Μόσχα, μας επιβεβαιώνει πως έχει επικρατήσει η άποψη ότι το σεξ με τον καιρό με τον ίδιο σύντροφο, καταντάει βαρετό!

Μέχρι κάποιο σημείο, είναι φυσικό στην αρχή μιας σχέσης να είναι το σεξ πιο παθιασμένο, όπως κάθε τι καινούργιο που μας ιντριγκάρει καθώς ο ένας γνωρίζει τον άλλον και θέλει να αρέσει. Στη συνέχεια, καθώς τοι δύο σύντροφοι γνωρίζονται όλο και καλύτερα, αν δεν φροντίζουν να υπάρχει ποικιλία, πράγματι το σεξ γίνεται πιο μονότονο μέσα από το «ίδιο και το ίδιο». Όταν μάλιστα το ζευγάρι αρχίσει και «αφήνεται» στο βόλεμά του και στην δικαιολογία της καθημερινότητας και του λιγοστού χρόνου, η ερωτική «πτώση» είναι σχεδόν σίγουρη!

Σύμφωνα με έρευνα στη διάρκεια του πρώτου έτους σχέσης, οι δύο σύντροφοι μαθαίνουν ο ένας τον άλλον, ανακαλύπτουν τι αρέσει και τι όχι, φαίνονται πιο διαθέσιμοι και με μεγαλύτερη σεξουαλική διάθεση να διερευνήσουν τις σεξουαλικές τους δεξιότητες. Το «καινούργιο» ελκύει και είναι ενδιαφέρον, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για τη σεξουαλικότητά μας. Αργότερα, στο πέρασμα του χρόνου, τα ζευγάρια μάλλον ακολουθούν συγκεκριμένη ‘’διαδρομή’’ στο σεξ, κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική ικανοποίηση.

Παρόλα αυτά, μπορεί όμως και άλλοι παράγοντες να επιδράσουν τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, όπως η υγεία του κάθε συντρόφου, η επικοινωνία στη σχέση και οι συγκρούσεις που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα πιο υγιή άτομα, είχαν καλύτερη επικοινωνία με τους συντρόφους τους και υιοθετούσαν ένα πιο υγιές μοντέλο επίλυσης των προβλημάτων τους, λαμβάνοντας περισσότερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή.

Αν λοιπόν, δεν θέλετε να ανήκετε και εσείς σε εκείνους που έχουν αρχίσει και βαριούνται τη σεξουαλική ζωή με τον/τη σύντροφό τους, προσπαθήστε να μην αφήνεστε και να μην βολεύεστε στο «λίγο». Εκτός και αν εκεί κατατάσσετε τον εαυτό σας… Ανανεωθείτε λοιπόν, χάστε το παραπανίσιο βάρος – αν έχετε – όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους υγείας, φροντίστε τον εαυτό σας αλλά και το άλλο μέλος της σχέσης, κάντε πράγματα που έχετε ξεχάσει να κάνετε, θυμηθείτε πως ήσασταν και δείτε που βρίσκεστε τώρα!

Πηγή: www.tlife.gr

ΦΩΤΟ https://www.freepik.com

Διαβάστε
ακόμα