Cheesecake Φούρνου
Ελαφριά και δροσερή Γιαουρτόπιτα ή αλλιώς Cheesecake φούρνου με μόνο 4 υλικά! Kάθε μπουκιά η απόλυτη απόλαυση!
Συστατικά
- 150 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, τριμμένα
- 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 2 λεμόνια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε 1 μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα μαζί με 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα και βάζουμε το μείγμα σαν βάση σε 1 τσέρκι (20 εκ.). Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 15 λεπτά. Σε 1 μπολ ανακατεύουμε με μίξερ το γιαούρτι μαζί με 650 γρ. ζαχαρούχο γάλα, το χυμό από 2 λεμόνια και 2 κ.γ. από το ξύσμα τους. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα αφού έχουν κρυώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 150 για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και γαρνίρουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο
Πηγή: dimitrismichailidis.com