Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιαουρτόπιτα κέικ

Παραδοσιακό κέικ γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Η δημιουργία μαρέγκας που ανακατεύεται απαλά με τα υπόλοιπα συστατικά κάνει τη γιαουρτόπιτα κέικ φίνα και αέρινη. Με αρώματα από πορτοκάλι, λεμόνι και βανίλια που αναδεικνύονται μοναδικά σε κάθε μπουκιά.

Υλικά

  • 1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 3 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ (κοφτό)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • λίγες σταγόνεςχυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα για κέικ.
  • Για το ψήσιμο
  • Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 24×35 εκ. και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στη γιαουρτόπιτα κέικ που θα είναι πια χλιαρή.
  • Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια αφότου κρυώσει.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης