Φυτά για το μπαλκόνι σου που είναι εύκολο να διατηρήσεις!

Αν όμως δεν έχεις πολύ χρόνο ώστε να φροντίζεις τα φυτά μην ανησυχείς!

Από ένα όμορφο μπαλκόνι δεν μπορούν να λείπουν τα φυτά και τα λουλούδια.

Αν όμως δεν έχεις πολύ χρόνο ώστε να φροντίζεις τα φυτά μην ανησυχείς! Υπάρχουν ορισμένα λουλούδια και φυτά που μπορείς να βάλεις στο μπαλκόνι σου και να τα διατηρήσεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβεις!

Πανσέδες

Οι πανσέδες είναι όμορφα, χρωματιστά λουλούδια που δίνουν χρώμα και ζωή στο μπαλκόνι χωρίς να χρειάζονται πολλή φροντίδα. Τοποθέτησε τα σε φωτεινό μέρος, αλλά κατά προτίμηση χωρίς άμεση επαφή με το φως. Μπορεί να προτιμούν το δροσερό καιρό της άνοιξης αλλά και το καλοκαίρι δε θα πάθουν τίποτα.

Κρασούλα

Η κρασούλα είναι ένα παχύφυτο, ιδανικό τόσο για μέσα στο σπίτι όσο και για το μπαλκόνι. Το μόνο πράγμα που δεν αντέχει είναι το κρύο του χειμώνα. Γι’ αυτό κατά τους κρύους μήνες πάρε τη γλάστρα μέσα, ώστε να διακοσμήσει το σπίτι σου.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αρωματικά φυτά, που χαρίζει ένα υπέροχο μοβ χρώμα στο μπαλκόνι και είναι πολύ εύκολη στη φροντίδα της, καθώς αντέχει τόσο στο κρύο όσο και στη ζέστη. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τα σημεία που πιάνει πολύς αέρας ώστε να μην έχουν πρόβλημα τα φύλλα.

Κισσός

Ο κισσός είναι το πιο ανθεκτικό αναρριχώμενο φυτό! Μεγαλώνει πολύ γρήγορα και μπορεί σε ένα καλοκαίρι να γεμίσει ολόκληρο το μπαλκόνι σου. Το μόνο που έχεις να είναι να του δώσεις το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να αναπτυχθεί. Επέλεξε όπως μια ζαρντινιέρα ή ένα καφασωτό.

Βασιλικός

Φύτεψε ένα γλαστράκι με βασιλικό και πότιζέ το δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι θα έχεις ένα φυτό που θα δίνει υπέροχη μυρωδιά στο μπαλκόνι και θα κάνεις πιο νόστιμες και τις συνταγές σου!

Δείτε ακόμα
Φτιάξε μόνη σου πατάκι για την πόρτα!

Διαβάστε
ακόμα