Μια Εύκολη Συνταγή
Το γλυκό κολοκυθιού είναι ένα νόστιμο, εύκολο στην προετοιμασία, και υγιεινό γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε όλο τον χρόνο. Είναι ιδανικό για αυτούς που αναζητούν μια γλυκιά λιχουδιά που δεν είναι πολύ δύσκολη στην παρασκευή. Ακολουθήστε την ακόλουθη απλή συνταγή για να φτιάξετε γλυκό κολοκυθιού:
Υλικά:
- 4 φλιτζάνια κολοκυθάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Φιλέτο από μισό λεμόνι
- 1 φύλλο φύλλο κρούστας (για το topping)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Βάλτε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το φιλέτο από το λεμόνι. Ανακατέψτε ώστε τα κολοκυθάκια να είναι καλά επικαλυμμένα με τα υλικά.
- Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίξτε το στο μείγμα κολοκυθιών. Ανακατέψτε καλά.
- Στρώστε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί και πάνω του ρίξτε το φύλλο κρούστας, σπάζοντάς το σε μικρά κομμάτια.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι το φύλλο κρούστας να γίνει χρυσό και οι κολοκυθάκια να μαλακώσουν.
- Αφήστε το γλυκό κολοκυθιού να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε. Μπορείτε να το σερβίρετε με ένα κομμάτι παγωτό ή μια στρώση κρέμας γάλακτος για μια επιπλέον νότα γεύσης.
Αυτό το γλυκό κολοκυθιού είναι απλό να παρασκευάσετε και έχει έναν μοναδικό, γλυκό και κανέλας άρωμα που θα σας κερδίσει. Είναι ιδανικό για το φθινόπωρο και τις διακοπές, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε όποτε έχετε όρεξη για κάτι γλυκό και νόστιμο.