Φτιάξε βασιλόπιτα με κάστανο

Forever Woman

Το κάστανο σε αυτή τη συνταγή είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής!

Αν θέλεις να κάνεις λίγη οικονομία και να είσαι σίγουρη ότι η βασιλόπιτά σου θα είναι λαχταριστή, η λύση είναι να τη φτιάξεις με τα χεράκια σου. Σε αυτή τη συνταγή, το κάστανο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Μην ξεχάσεις το φλουρί! 

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
  • 4 αβγά
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι σιρόπι κάστανο (από γλυκό κάστανο)
  • 20 κάστανα, βρασμένα καλά και καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι μαλακωμένη μαργαρίνη

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζεις τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ και χτυπάς μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις ένα ένα τα αβγά και συνεχίσεις το χτύπημα. Στο μεταξύ, βάζεις το νερό με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν ελαφρά και να γίνουν ένα σιρόπι. Το αναμειγνύεις όσο είναι ζεστό με το σιρόπι κάστανο. Προσθέτεις στα αβγά σου το κάστανο, το σιρόπι (αφού κρυώσει καλά) και το αλεύρι σιγά, σιγά να το τραβήξει. Μεταφέρεις σε φόρμα του κέικ και ψήνεις στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου.