Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φτιάξε μπισκότα gingerbread σε χρόνο ντετέ!

Η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη συνταγή

Αν υπάρχει μια λιχουδιά που μας θυμίζει αμέσως την πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου – τα Χριστούγεννα – αυτή δεν είναι άλλη από τα μπισκότα Gingerbread. Ξέρεις, αυτά τα μικρά ανθρωπάκια με καραμέλες και ζαχαρωτά, που αποτελούν το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους! Μήπως να τα φτιάξεις σπίτι σου αυτό το Σαββατοκύριακο; Απλώς κάνε check στην πιο εύκολη συνταγή που σου προτείνει το ForeverWoman.

Υλικά

  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 2/3 φλ. μέλι
  • 1 κ.γ βανίλια
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Για το γλάσο θα χρειαστείς

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 3 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και το μέλι και συνεχίζεις το χτύπημα. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το αλεύρι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά με τα χέρια. Το προσθέτεις στο μπολ με το βούτυρο ανακατεύεις και το βάζεις στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για 5-6 ώρες τουλάχιστον

Ρίχνεις αλεύρι στον πάγκο και ανοίγεις τη ζύμη. Χρησιμοποιείς τις φόρμες για να δώσεις σχήμα στα μπισκότα. Μπορείς να τα στολίσεις με μικρές καραμέλες ή ζαχαρωτά. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνεις για 10 περίπου λεπτά.

Γλάσο

Χτυπάς τα ασπράδια με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέτεις την ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα. Ρίχνεις ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής και αν το γλάσο είναι πολύ ρευστό προσθέτεις λίγη ακόμη άχνη ζάχαρη. Απλώνεις το γλάσο και το αφήνει να γίνει παχύρευστο.

Διαβάστε επίσης