Φθινοπωρινό Ριζότο με Κολοκυθάκια και Μανιτάρια

Forever Woman

Θα ενθουσιάσει τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς

Αυτό το φθινοπωρινό ριζότο είναι ιδανικό για ένα ζεστό και θρεπτικό γεύμα, το οποίο θα ενθουσιάσει τόσο τους μεγάλους όσο και τους μικρούς της οικογένειας!

Υλικά:

  • 1 φλ. ρύζι για ριζότο (π.χ. Arborio)
  • 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια (π.χ. πορτομπέλο), κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 φλ. ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • ½ φλ. λευκό κρασί (προαιρετικό)
  • 50 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρουμε για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να είναι καλά συνδυασμένο με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αν χρησιμοποιείτε το κρασί, προσθέτετε το τώρα και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ξεκινώντας με μισό φλυτζάνι τη φορά, προσθέτετε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί πριν προσθέσετε περισσότερο.
  • Συνεχίστε τη διαδικασία αυτή μέχρι το ρύζι να γίνει αλ ντέντε και η υφή του ριζότο να είναι κρεμώδης.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το τυρί παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Προσαρμόστε την αλατοπιπεριά.
  • Σερβίρετε ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό.

Image by vecstock on Freepik

Διαβάστε
ακόμα