Η φριτάτα είναι μια από τις πιο γνωστές και νόστιμες συνταγές της Ιταλικής κουζίνας!
Μπορείς να την βρεις με πάρα πολλές παραλλαγές, καθώς είναι ένα πιάτο πλούσιο σε νοστιμιά καθώς επίσης συνδυασμένο με μια σαλάτα αποτελεί ένα πλήρες γεύμα! Είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας και έχει το extra bonus ότι είναι πάρα πολύ εύκολο. Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα χρειαστείς!
Υλικά
- 6 αυγά
- 3 πιπεριές
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 200γρ. μπρόκολο
- 200γρ. φασολάκια
- Χυμός ¼ λεμονιού
- 50ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50γρ. βούτυρο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, μπαχαρικά
Προετοιμασία
Ανακάτεψε τα αυγά με το αλάτι και τα μπαχαρικά. Κόψε το μπρόκολο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομματάκια. Ψιλόκοψε το σκόρδο και ανακάτεψε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Σόταρε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, πρόσθεσε το μπρόκολο και σόταρε το για 1 λεπτό. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις πιπεριές και τα πράσινα φασόλια και τηγάνισε τα για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το λάδι και μετά από 30 δευτερόλεπτα ρίξε τα αυγά. Μόλις δεις ότι κάνει κρούστα από κάτω, τοποθέτησε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και άφησε το για 7-10 λεπτά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε.