Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φράουλες: Τα οφέλη τους στην υγεία μας

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Οι φράουλες είναι από τα πιο νόστιμα και καλοκαιρινά φρούτα

Πέρα όμως από τη νοστιμιά τους, είναι και ένας μοναδικός σύμμαχος για την υγεία και τον οργανισμό μας, καθώς τα οφέλη που μας προσφέρει είναι πολλά! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη- είναι να τις προσθέσεις στη διατροφή σου. Πάμε να δούμε μαζί όλα τα οφέλη που παρέχουν οι φράουλες στην υγεία μας!

Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς

Οι φράουλες διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν τον οργανισμό απέναντι σε παθήσεις της καρδιάς. Η κατανάλωση φρούτων που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φράουλες συνδέεται με λιγότερους θανάτους σχετιζόμενους με προβλήματα στην καρδιά.

Εξισορροπούν το σάκχαρο στο αίμα

Όταν καταναλώνουμε φράουλες, η πέψη της γλυκόζης επιβραδύνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σταθεροποιούνται οι δείκτες ινσουλίνης στο αίμα.

Βοηθούν τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2

Οι φράουλες περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση μερικών προβλημάτων που δημιουργεί ο διαβήτης τύπου 2. Επίσης, σταθεροποιούν την αρτηριακή πίεση.

Βοηθούν στη διαχείριση του βάρους

Οι φράουλες βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη που διαθέτουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή κατανάλωση τους συνδέεται με τη μείωση της παχυσαρκίας. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι οι φράουλες περιέχουν λίγες θερμίδες, αλλά και τη γλυκιά γεύση που χρειαζόμαστε.

Διαβάστε επίσης