Φουρνιστή μακαρονάδα

Φουρνιστή μακαρονάδα

Κάθε μακαρονάς που σέβεται τον εαυτό του έχει δοκιμάσει φουρνιστή μακαρονάδα

Κάθε μακαρονάς που σέβεται τον εαυτό του έχει δοκιμάσει φουρνιστή μακαρονάδα και ένας καλός μακαρονάς την έχει εντάξει ήδη στα αγαπημένα του φαγητά! Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ την γνωστή σε όλους μας Πουτανέσκα.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 350-400 γρ. ντοματίνια
  • 20 Ελιές Καλαμών σε άλμη
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • 210 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι & πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Υλικά για το σερβίρισμα:
  • 500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά
  • ½ ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, τα ντοματίνια, τις Ελιές, την κάπαρη, το μπούκοβο και περιχύνουμε με 3-4 κ.σ ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον ζωμό ανακατεύουμε και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Όσο ψήνεται η Πουτανέσκα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε, χωρίς να τα σουρώσουμε, στο πυρίμαχο σκεύος με την πουτανέσκα. Προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε απαλά ώστε να καλυφθούν εντελώς. Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο φυτικό τυρί, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε
ακόμα