Φλωμάρια cacio e pepe
Φτιάξτε την κλασική ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με τυρί παρμεζάνα και πιπέρι!
Συστατικά
- 200 γρ. Φλωμάρια Λήμνου “Οικογένεια Ποριάζη”
- παρμεζάνα
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
- Όσο περιμένουμε, παίρνουμε ένα πιάτο βαθύ και τρίβουμε παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
- Προσθέτουμε αρκετό μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα Φλωμάρια Λήμνου και περιμένουμε 6′ μέχρι να βράσουν.
- Μόλις περάσουν τα 6′, κρατάμε λίγο από το νερό που βράζει και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μπολ με την παρμεζάνα και με δύο πιρούνια ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσαμε.
- Γαρνίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα και μοιράζουμε σε πιάτα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com