Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φλωμάρια Λήμνου cacio e pepe

Φλωμάρια cacio e pepe

Φτιάξτε την κλασική ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με τυρί παρμεζάνα και πιπέρι!

Συστατικά

  1. 200 γρ. Φλωμάρια Λήμνου “Οικογένεια Ποριάζη”
  2. παρμεζάνα
  3. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο αλάτι και περιμένουμε να βράσει.
  2. Όσο περιμένουμε, παίρνουμε ένα πιάτο βαθύ και τρίβουμε παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
  3. Προσθέτουμε αρκετό μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα Φλωμάρια Λήμνου και περιμένουμε 6′ μέχρι να βράσουν.
  5. Μόλις περάσουν τα 6′, κρατάμε λίγο από το νερό που βράζει και σουρώνουμε τα ζυμαρικά.
  6. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μπολ με την παρμεζάνα και με δύο πιρούνια ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσαμε.
  7. Γαρνίρουμε με λίγη έξτρα παρμεζάνα και μοιράζουμε σε πιάτα.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης