Διακόσμηση παιδικού δωματίου!


Διακόσμηση παιδικού δωματίου!

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι αφού πρέπει να γίνεται όχι μόνο με βάση τις ανάγκες των παιδιών αλλά ανάλογα και τη χωρητικότητα. Παρακάτω θα βρεις μερικές έξυπνες ιδέες ώστε να οργανώσεις σωστά το παιδικό δωμάτιο ώστε να είναι λειτουργικό.

Χρώματα τοίχων

Τα ουδέτερα και ανοιχτά χρώματα όπως το μοβ της λεβάντας, το μπεζ, το πράσινο της μέντας αλλά και το ανοιχτό γαλάζιο είναι ιδανικά για παιδικό δωμάτιο, καθώς εκτός του ότι αποτελούν μια διαχρονική επιλογή, ευνοούν και τη συγκέντρωση ώστε να βοηθήσει το παιδί να απογειώσει την μελέτη του! Ακόμα ένα bonus, είναι ότι μπορείς να διατηρήσεις το ίδιο χρώμα ακόμα κι όταν το παιδί μεγαλώσει.

Αποθηκευτικοί χώροι

Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο για την οργάνωση του παιδικού δωματίου. Χρειάζονται πολλά ράφια, συρτάρια και ντουλάπες ώστε να χωρέσουν όλα τα παιχνίδια και αντικείμενα. Φρόντισε να έχεις αρκετά αποθηκευτικά κουτιά ώστε να καταφέρεις να αποθηκεύσεις τα πάντα και να κρατάς πάντα το χώρο τακτοποιημένο και οργανωμένο!

Άνετο γραφείο

Ένα άνετο γραφείο και μια αναπαυτική καρέκλα είναι απαραίτητα ώστε να μπορεί το παιδί να εκπληρώνει τις σχολικές του υποχρεώσεις. Μια πολύ καλή λύση, ειδικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος, είναι να κατασκευάσεις ένα πτυσσόμενο γραφείο στην άκρη του κρεβατιού. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις καρέκλες με ροδάκια ώστε να μην του αποσπάται η προσοχή.

Σκηνή

Για ατελείωτο παιχνίδι με το παιδί σου μερικές στιγμές ανεξαρτησίας, στήσε μια σκηνή στο παιδικό δωμάτιο. Πρόσθεσε μέσα στη σκηνή μερικά αφράτα μαξιλάρια και μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια του ώστε να νιώσει ότι είναι ο προσωπικός του χώρος.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα