Το πρασόρυζο είναι από τα πιο απλά, παραδοσιακά , και νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.
Είναι ένα υπέροχο φαγητό πλούσιο σε βιταμίνες που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξεις στη διατροφή σου. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυτό το γευστικότατο και θρεπτικό πιάτο.
Υλικά
- 2 κούπες ρύζι
- 1 μεγάλο πράσο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξηρό κρεμμύδι
- Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
- Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
- Λίγες σταγόνες λεμόνι φρέσκο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε καλά τα λαχανικά μας. Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το πράσο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Μόλις μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά του. Βάζουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε σιγανή φωτιά. Μόλις τραβήξει το νερό, δοκιμάζουμε και αν θέλει κι άλλο βράσιμο, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Θα χρειαστείς περίπου 2-3 ποτήρια μέχρι να βράσει καλά το ρύζι .
Δέκα λεπτά πριν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο για να κρατήσει τα αρώματα του. Μόλις γίνει το ρύζι και τραβήξει τα υγρά του, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε από πάνω και αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται παραπάνω. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και ψωμάκι και έτοιμο το πρασόρυζο μας.