Εύκολο γλυκό με μαρέγκα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Ένα αέρινο γλυκό με τραγανές, μαστιχωτές μαρέγκες, κρέμα και υπέροχη σάλτσα φρούτων!
Υλικά
Για την κρέμα
- 300 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραµ.)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το γλυκό
- 1 lt παγωτό βανίλια
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι φράουλες ώριμες (ή φρούτα δάσους)
- 20 μαρέγκες λευκές ή χρωματιστές
- Λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- Λίγα φύλλα δυόσμου
Eκτέλεση
- Για το εύκολο γλυκό με μαρέγκα, κρέμα και φράουλες, πρώτα φτιάχνουμε την σάλτσα από φράουλα ή φρούτα του δάσους. Τις μαρέγκες πρέπει να τις έχετε έτοιμες από πριν ή να τις αγοράσετε από ζαχαροπλαστείο.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις φράουλες.
- Πασπαλίζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη.
- Λιώνουμε με τα χέρια και γίνεται ωμή σάλτσα φράουλας.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα
- Παγώνουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την άχνη και χτυπάμε με σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η κρέμα παχύρευστη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ να ενωθούν κρέμα και γιαούρτι.
- Παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Για το στήσιμο
- Σε διάφανο γυάλινο μπολ, κάνουμε στρώσεις παγωτό, φράουλες ή φρούτα του δάσους, χτυπημένη κρέμα και μαστιχωτές μαρέγκες.
- Ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη σάλτσα φρούτων (φράουλα ή φρούτα του δάσους).
- Σπάστε μερικές μαρέγκες μέσα στο μείγμα για πιο ωραία υφή.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα φρούτων και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σπασμένες μαρέγκες.
- Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και αν θέλουμε ψίχα από φυστίκια Αιγίνης ωμά.
- Σερβίρουμε το γλυκό αμέσως, με το μπολ στο τραπέζι.
- Σερβίρεται με κουτάλι και είναι αέρινο.
Πηγή: argiro.gr