Εύκολη ταραμοσαλάτα μους χωρίς ψωμί

Forever Woman

Ταραμοσαλάτα αφρός που θα σου μείνει αξέχαστη!

Με 5 απλά υλικά, σε 3 λεπτά απολαμβάνεις την πιο εύκολη ταραμοσαλάτα μους. Ταραμοσαλάτα αφρός που θα σου μείνει αξέχαστη! Για την εύκολη ταραμοσαλάτα μους, διαλέγουμε ταραμά καλής ποιότητας. Εγώ χρησιμοποιώ λευκό όμως μπορείτε να βάλετε και κόκκινο ταραμά για να βγει ροζ η ταραμοσαλάτα. Εξαρτάται τι προτιμάτε. Γίνεται με απλά υλικά: ταραμά, κρεμμύδι, λεμόνι, λάδι και νερό. Ιδανικά χρειάζεστε ένα μίξερ αλλά μπορεί να γίνει και χωρίς μίξερ, σε γουδί αλλά θέλει συνεχές χτύπημα. Αν την φτιάξετε χωρίς μίξερ θέλει συνεχές ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις για να γίνει κρεμώδης και βελούδινη

Yλικά

  • 80 γρ. ταραμάς λευκός
  • 1 ζουμερό λεμόνι
  • 1 κ.σ. τριμμένο ξερό κρεμμύδι
  • 300 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. νερό
  • Άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • Μελάνι σουπιάς για μαύρη ταραμοσαλάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μίξερ τον ταραμά, τον χυμό λεμονιού και το πολύ ψιλοκομένο ή τριμμένο κρεμμύδι.
  • Τα πολτοποιούμε να γίνουν αλοιφή.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι σταδιακά ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ. Ιδανικό μίξερ είναι το ραβδομπλεντερ με τον στενό κάδο του.
  • Η ταραμοσαλάτα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά με την προσθήκη του λαδιού.
  • Όταν βάλουμε στο τέλος και το ελαιόλαδο για την γεύση, σφίγγει αρκετά.
  • Τότε προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά όχι όλο με μιας.
  • Με το νερό στην ταραμοσαλάτα θα πετύχουμε την ρευστότητα που θέλουμε.
  • Γι αυτό το ρίχνουμε λίγο-λίγο και ταυτόχρονα πολτοποιούμε την μους ταραμοσαλάτα και σε 3’ είναι έτοιμη.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο, ταιριάζει πάρα πολύ.
  • Στο τέλος δηλαδή αφού την φτιάξουμε προσθέτουμε τον άνηθο κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι για περισσότερη οξύτητα ή προσθέτουμε λίγο λάδι για να γλυκάνει.
  • Την μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.
  • Την διατηρούμε στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε μελάνι σουπιάς για μαύρη ταραμοσαλάτα.

Πηγή: argiro.gr