Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας

Forever Woman

Αν θέλεις μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, τα τρουφάκια σοκολάτας είναι η ιδανική επιλογή!

Τα τρουφάκια σοκολάτας εκτός από εύκολα είναι και πεντανόστιμα! Είναι αδιαμφησβήτητα ένα γλυκό που αρέσει σε όλους και φυσικά δεν θα περάσει απαρατήρητο. Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορούμε να τα φτιάξουμε.

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • Τρούφα

Υλικά για το σιρόπι

  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Αρχικά σπάμε τα 3/4 από τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφήνουμε τα υπόλοιπα στην άκρη για μετά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε πλάθοντας με το χέρι μας. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και άμα δούμε πως η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε το υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τη τρούφα και περνάμε από εκεί τα μπαλάκια σοκολάτας για να κολλήσουν πάνω καλά τα υλικά. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξουν καλά.