Εσύ ήξερες ότι το παγωτό κάνει καλό στην υγεία σου;

3 οφέλη που σου δίνει το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό! 

Οι γεύσεις είναι αμέτρητες και κάθε καλοκαίρι προσπαθείς να τις δοκιμάζεις όλες! Βέβαια, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι σε παχαίνει και ότι δεν πρέπει να το καταναλώνεις συχνά, ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη… 

Διεγείρει τον εγκέφαλο 

Έρευνες έχουν δείξει ότι το παγωτό για πρωινό, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο εγκέφαλος σου για να ξυπνήσει και να λειτουργήσει στο πι και φι.  Αυτό φυσικά, έχει να κάνει – όχι με το παγωτό, σαν παγωτό – αλλά με τις βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχει. Βέβαια, αυτή η γλυκιά λιχουδιά τείνει να αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στο σώμα, για αυτό και ενεργοποιεί μυαλό και σώμα. 

Γερά κόκαλα με παγωτάκι 

Αυτό το ξέρεις από παιδί. Το ασβέστιο που περιέχει, μας βοηθά να χτίσουμε γερά οστά και δόντια.  Με δεδομένο ότι το σώμα μας δεν παράγει φυσικά ασβέστιο, πρέπει να βρούμε τρόπους πρόσληψης των τροφών που παράγουν και η απάντησή μας είναι: παγωτό. 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μιας και το παγωτό ανήκει στα γαλακτοκομικά, βοηθά στην προστασία του οργανισμού από γαστρεντερικές και αναπνευστικές λοιμώξεις. Όσο ισχυρό είναι το έντερο και το αναπνευστικό σου, τόσο ισχυρότερο θα είναι το ανοσοποιητικό σύστημα. 2 σε 1!

Δείτε ακόμα
Τα λιπαρά στη διατροφή μας την καλοκαιρινή περίοδο

Διαβάστε
ακόμα