Ενυδάτωση Vs Υγρασία. Τι χρειάζεται το δέρμα;


Αρκετοί ώστε κάνουν το λάθος να ταυτίζουν αυτές τις δυο έννοιες.

Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το τι είναι ενυδάτωση και τι υγρασία.

Αρκετοί ώστε κάνουν το λάθος να ταυτίζουν αυτές τις δυο έννοιες. Για να τα ξεμπερδέψουμε λίγο, θα πρέπει να πούμε πως η ενυδάτωση ισούται με νερό και η υγρασία ισούται με έλαια. Εάν το δέρμα μας είναι αφυδατωμένο, λείπει νερό, ενώ αν είναι ξηρό, λείπουν έλαια.

Skin-hydration-therapy

Το ενυδατικό συστατικό βοηθάει τη μεταφορά νερού στο δέρμα μέσω υγραντικών. Με πιο απλά λόγια σκεφτείτε το υαλουρονικό οξύ. Είναι σαν ένα ποτήρι με νερό που χρειάζεται το δέρμα μας ώστε να ξεδιψάσει. Τα οφέλη του υαλουρονικού αλλά η ενυδάτωση είναι το μεγαλύτερο. Και μην ξεχνάς ότι ανεξαρτήτως τύπου δέρματος (ξηρό, λιπαρό, συνδυασμός) ή το πρόβλημα (ακμή, γήρανση, θαμπάδα), κάθε δέρμα χρειάζεται σωστή και τακτική ενυδάτωση.

Τι χρειάζεται το λιπαρό δέρμα;

Όλοι οι τύποι δέρματος -ακόμη και το λιπαρό- , μπορούν να επωφεληθούν από την ενυδάτωση και την υγρασία. Εάν το δέρμα μας είναι συνεχώς στερημένο από νερό και φυσικά έλαια θα αντιδράσει, θα παράξει ακόμα περισσότερα έλαια προκειμένου να προστατευτεί και το αποτέλεσμα θα είναι ένα λιπαρό και προβληματικό δέρμα.

Tip: Για τέτοιου είδους επιδερμίδες καλή λύση αποτελούν οι οροί ρετινόλης με υαλουρονικό οξύ καθώς ενυδατώνουν το δέρμα και κλειδώνουν την υγρασία.

Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείτε για ενυδάτωση και υγρασία;

Προϊόντα που βοηθούν στην ενυδάτωση είναι κατά κύριο λόγο οι οροί. Αναζητήστε ορούς που περιέχουν υαλουρονικό οξύ ενώ οι ενυδατικές κρέμες, τα γαλακτώματα, οι λοσιόν και τα λάδια συνήθως κλειδώνουν την υγρασία. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, αναζητήστε λιγότερο λιπαρές λοσιόν, ενώ αν είναι ξηρό τότε οι πιο λιπαρές κρέμες είναι η καλύτερη επιλογή.

Περιποίηση ξηρής επιδερμίδας

Συνήθως, η περιποίηση μιας ξηρής επιδερμίδας περιλαμβάνει πλύσιμο προσώπου, απαλό τόνερ, ορός – serum και στο τέλος μια ενυδατική κρέμα. Χρησιμοποίησε είτε μια ενυδατική κρέμα νυκτός είτε μια κρέμα ρετινόλης. Τη νύχτα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς μια πιο βαριά κρέμα. Καθώς το δέρμα αναπλάθεται τις βραδινές ώρες και η πρόσθετη υγρασία βοηθά να κλειδώσει όλα τα ενεργά συστατικά.

Για να διατηρήσεις λοιπόν το πρόσωπο σου νεανικό, υγιές, απαλό, χωρίς ξηρότητα, η ενυδάτωση είναι το κλειδί!

Διαβάστε επίσης