Τι πρέπει να αποφύγεις για να έχεις λευκά δόντια


Τι καλύτερο από ένα λαμπερό χαμόγελο με λευκά δόντια

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ένα όμορφο χαμόγελο μας κάνει ακόμα πιο όμορφες. Πέρα όμως από ένα όμορφο χαμόγελο θέλουμε και λευκά δόντια. Δεν είναι δύσκολο να τα αποκτήσεις καθώς το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις τις παρακάτω συνήθειες.

  • Τους καφέδες και το τσάι: Τα συγκεκριμένα ροφήματα αφήνουν λεκέδες στα δόντια. Εάν δεν μπορείς να τα αποφύγεις, τουλάχιστον προσπάθησε να πίνεις ή να ξεπλένεις συχνά με νερό.
  • Νερό και οδοντόκρεμες με φθόριο: Το φθόριο μπορεί να αποχρωματίσει τα δόντια σου. Δεν είναι τυχαίο πως πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει το φθόριο στο πόσιμο νερό καθώς θεωρείται υπεύθυνο και για πολλές ασθένειες και επιδημίες.
  • Τα ανθρακούχα ποτά: Είναι ιδιαίτερα όξινα με συνέπεια να διαλύουν τα ανώτερα στρώματα του δοντιού. Επίσης περιέχουν υψηλές ποσότητες φωσφόρου, ένα μέταλλο που μπορεί να καταστρέψει το ασβέστιο από τα οστά.
  • Το κάπνισμα: Δεν αποτελεί μύθο πως το κάπνισμα κιτρινίζει τα δόντια. Οι καφέ κηλίδες που δημιουργούνται από τη νικοτίνη εισχωρούν στο σμάλτο των δοντιών με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να φύγουν.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα