Απαγορευτικά προϊόντα για το πρόσωπο

Image by Racool_studio on Freepik

Πολλές φορές έχουμε διαβάσει beauty hacks και έχουμε μπει στον πειρασμό να τα δοκιμάσουμε.

Παρόλα αυτά μερικά προϊόντα δεν λειτουργούν θετικά στην επιδερμίδα μας, αντιθέτως μπορεί να έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα. Δες λοιπόν ποια προϊόντα απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπο σου!

Λακ Μαλλιών

Υπάρχει ο μύθος ότι η λακ μπορεί να συγκρατήσει το μακιγιάζ, αλλά όπως είπαμε είναι μύθος! Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να έρθει σε επαφή η λακ με το πρόσωπο σου. Η λακ περιέχει αλκοόλη η οποία θα στεγνώσει και θα αφυδατώσει το δέρμα σου, ενώ λόγω των χημικών που περιέχει το πρόσωπό σου θα ερεθιστεί.

Βαφή μαλλιών

Όλες έχουμε ανάγκη από μια αλλαγή και συνήθως τα μαλλιά μας είναι αυτά που θα την πληρώσουν. Αν αποφασίσεις λοιπόν να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου και θέλεις να κάνεις και τα φρύδια σου,  βάψτα με ειδική βαφή καθώς η βαφή μαλλιών μπορεί να προκαλέσει αλλεργία στο δέρμα σου ακόμα και αν είναι φυτική.

Σαμπουάν

Οι ουσίες που περιέχουν τα σαμπουάν είναι ικανές μόνο για να καθαρίζουν τα μαλλιά και να αφαιρούν τη λιπαρότητα. Για αυτό απέφυγε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με σαμπουάν καθώς το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι το δέρμα σου να δείχνει θαμπό και πολύ ξηρό.

Ξίδι

Σίγουρα έχεις διαβάσει beauty tips τα οποία παρουσιάζουν το ξίδι ως τονωτικό δέρματος. Μέγα λάθος! Το Ξίδι με την πάροδο του χρόνου γίνεται πολύ δυνατό χάνοντας το νερό του και μπορεί να κάψει το δέρμα σου. Οπότε απέφυγε τα πειράματα και για την τόνωση του δέρματος επέλεξε μια από τις χιλιάδες λοσιόν που κυκλοφορούν!

Δείτε ακόμα
Φτιάξε το δικό σου scrub προσώπου και σώματος

Μαγιονέζα

Η μαγιονέζα είναι ένα συστατικό που το συναντάμε σε πολλές σπιτικές μάσκες μαλλιών αφού μπορεί να ενυδατώσει γρήγορα τα μαλλιά. Μόνο τα μαλλιά όμως! Μην την εφαρμόσεις στο πρόσωπο σου αφού είναι πολύ όξινη και φράζει τους πόρους του δέρματος.

Image by Racool_studio on Freepik

Διαβάστε
ακόμα