Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ελιές Σώματος: Γιατί πρέπει να κάνουμε έλεγχο μετά τις διακοπές

Ο ήλιος είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για να αλλάξει μια ελιά

Ειδικά το καλοκαίρι, λόγω του ήλιου και της θερμότητας, οι ελιές απαιτούν ειδική φροντίδα. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να γίνει ένας έλεγχος των ελιών μας από τον δερματολόγο μας και πριν αλλά και μετά τις διακοπές.

Η εφαρμογή του αντηλιακού πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο, είναι απαραίτητη. Για πλήρη προστασία πρέπει να επαναλαμβάνεται η χρήση του αντιηλιακού κάθε 2 ώρες.

Δείτε επίσης: Τρόποι μαγειρέματος για μείωση της χοληστερόλης

  • Παρουσιάσει φαγούρα
  • Αιμορραγήσει
  • Αλλάξει χρώμα ή σχήμα
  • Αν υπάρξει αλλαγή στο δέρμα γύρω από την ελιά

Όσοι έχουν την τάση να εμφανίζουν νέες ελιές μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, πρέπει οπωσδήποτε να επισκέπτονται οπωσδήποτε το δερματολόγο για προληπτικό έλεγχο. Άλλωστε μια ύποπτη ελιά στο δέρμα πρέπει να μας ανησυχεί ακόμα και αν δεν πονάει.

Όπως καταλαβαίνεις επιβάλλεται ο έλεγχος και η παρακολούθηση των ελιών τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπό μας. Ιδιαίτερα μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αφού ο ήλιος είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος για να αλλάξει μια ελιά.

Πως αντιλαμβανόμαστε ότι έχει αλλάξει μια ελιά

  • Το μέγεθος: Κοιτάζουμε αν η ελιά μας έχει μεγαλώσει ή έχει μικρύνει σε σχέση με το μέγεθος που είχε πριν από το καλοκαίρι.
  • Το χρώμα: Αν η ελιά είχε χρώμα μαύρο ή καφέ, τότε κοιτάζουμε αν έχει γίνει πιο σκούρο ή ακόμη αν έχει αποχρωματιστεί. Οι αλλαγές του χρώματος μπορεί να αφορούν όλη την επιφάνεια της ελιάς, ή ακόμα και ένα μικρό μέρος της.
  • Το σχήμα: Κάθε ελιά έχει ένα σταθερό σχήμα που δεν αλλάζει. Κάθε αλλαγή του σχήματος της ελιάς θα πρέπει να μας θορυβήσει και να μας οδηγήσει στο δερματολόγο.
  • Η συμπεριφορά: Αν η ελιά τονίζει την παρουσία της με διάφορους τρόπους όπως: φαγούρα, αιμορραγία, αλλαγή στους χαρακτήρες, τότε πρέπει να επισκεφθούμε άμεσα τον γιατρό μας.

Δείτε επίσης:

Οι τροφές που θα σου χαρίσουν μια πιο δυνατή καρδιά
Γυμναστική προσώπου

Διαβάστε επίσης