Το κοτόπουλο λεμονάτο είναι μια δημοφιλής και ελαφριά επιλογή
Το κοτόπουλο λεμονάτο είναι μια δημοφιλής και ελαφριά επιλογή που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με την πλούσια γεύση του κοτόπουλου. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και ιδανικό για μια γρήγορη και υγιεινή γεύματος.
Υλικά:
- 2 στήθη κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
- 2 λεμόνια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.σ. φρέσκο ρίγανη ή δυόσμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Πλύνετε και στεγνώστε τα στήθη του κοτόπουλου. Ταπεινώστε λίγο με έναν τυμπανιστήρα για να έχουν ομοιόμορφο πάχος.
- Αλείφτε τα κοτόπουλα με αλάτι, πιπέρι και το χυμό ενός λεμονιού.
- Σε μια παν, προθερμάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε από κάθε πλευρά για 5-7 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και το χυμό του δεύτερου λεμονιού στην παν. Αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστό, ρίχνοντας λίγη ρίγανη ή δυόσμο από πάνω για πρόσθετο άρωμα.
Συνοδεύστε το κοτόπουλο με μια ελαφριά σαλάτα ή βραστά λαχανικά για ένα ολοκληρωμένο και ισορροπημένο γεύμα. Καλή σας όρεξη!