Εκμέκ καταΐφι

Forever Woman

Πασπαλίστε το με φυστίκια Αιγίνης και έχετε το καλύτερο εκμέκ καταΐφι.

Υλικά 

Για το εκμέκ

  • 450 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα χοντροκομμένα
  • 600 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Κανέλα για το σερβίρισμα

Για την κρέμα

  • 1½ lt φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 160 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια βραστό
  • 2 πρέζα/ες μαστίχα κοπανισμένη
  • 20 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 60 γρ. κορν φλάουρ

Για το σιρόπι

  • Φλούδα λεμονιού
  • Ξύλο κανέλας
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι
  • 350 γρ. νερό
  • 350 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε πρώτα το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα.
  • Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στρώνοντάς το αφράτα σε ταψί 24x32x6εκ.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για 30′ περίπου να ροδίσει καλά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 4′ σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Αφαιρούμε φλούδα και κανέλα.
  • Περιχύνουμε το κανταΐφι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την κρέμα

  • Κρατάμε 1,5 φλιτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το 1,5 φλ γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά, τις βανίλιες, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαστίχα.
  • Τα ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτουμε χλιαρό γάλα να αραιώσει το μίγμα και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Αδειάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και την στρώνουμε στο γλυκό.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και το φιστίκι χοντροκομμένο.
  • Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr