Δυσκοιλιότητα στις διακοπές; 4 τρόποι να την αντιμετωπίσεις!

Κανένα άγχος για αυτό το καλοκαίρι!

Το πιο σύνηθες πρόβλημα που έχεις στις διακοπές, είναι η δυσκοιλιότητα. Αυτός ο «κακός επισκέπτης» που σε θυμάται τις μέρες που θες να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να περάσεις όμορφα. Δεν θα ήταν τέλειο, αν αυτό το καλοκαίρι δεν είχες πια αυτό το άγχος;

Προσπάθησε να τρως τις ίδιες ώρες

Σίγουρα, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό καθώς διακοπές και πρόγραμμα δεν πάνε μαζί. Δεν ξέρεις τι θα προκύψει κάθε μέρα, παρόλα αυτά όσο μπορείς προσπάθησε να τρως ίδιες ώρες, ώστε να μη «μπερδεύεις» το έντερο σου και να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Φάε ισορροπημένα

Ναι, σίγουρα θα φας και ανθυγιεινά, διακοπές είσαι. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς την ανάγκη της ισορροπίας στη διατροφή σου. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι γεμάτα από φυτικές ίνες, εκείνες που θα σε γλιτώσουν από τη δυσκοιλιότητα. Έστω και μια μερίδα!

Πρωινό ζεστό ρόφημα

Πριν τον καφέ, δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι χλιαρό νερό ή έστω πράσινο τσάι που βοηθά πολύ στην κινητικότητα του εντέρου.

Μη σκέφτεσαι τη δυσκοιλιότητα

Από εδώ και στο εξής, προσπάθησε να μη σκέφτεσαι τη δυσκοιλιότητα, πόσο μάλλον να αγχώνεσαι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να απομακρύνεσαι από την τουαλέτα. Τώρα, σε περίπτωση που δεις ότι τίποτα δεν πιάνει και το έντερο «κάνει τα δικά του» πήγαινε στο κοντινότερο φαρμακείο και προμηθεύσου τα απαραίτητα. Το ζητούμενο είναι να ανακουφιστείς, όχι να υποφέρεις στις διακοπές σου.

Δείτε ακόμα
Διατροφή και Πνευματική Υγεία

Διαβάστε
ακόμα