Ετοιμάστε την μπαβαρουάζ με ροδάκινα μια καλοκαιρινή βραδιά για τους επισκέπτες σας.
Αυτό το δροσερό γλυκό θα εξαφανιστεί γρήγορα.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 3 ροδάκινα ώριμα ή γιαρμάδες
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κεσές γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
Διαδικασία
- Αρχικά, για να φτιάξουμε τη μπαβαρουάζ, βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μαλακώσουν σε μπόλικο παγωμένο νερό.
- Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα (ή τους γιαρμάδες) και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
- Ρίχνουμε τον πουρέ ροδάκινου σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αποσύρουμε όταν λιώσει η ζάχαρη (ίσα να πάρει μία βράση το μείγμα).
- Έπειτα στύβουμε τις ζελατίνες για να στραγγίξουν και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα ροδάκινου. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Όταν το μείγμα αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να γίνει σαν σαντιγί και την ενσωματώνουμε και αυτή στο μείγμα.
- Παίρνουμε μια βαθιά φόρμα για σαρλότ (από αυτές που μικραίνουν προς τα μέσα) και τοποθετούμε τα σαβαγιάρ όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, κολλητά το ένα με το άλλο.
- Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Βάζουμε τη μπαβαρουάζ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Πηγή: www.gastronomos.gr