Η κατανάλωση εποχιακών τροφίμων έχει πολλά πλεονεκτήματα
Το φθινόπωρο προσφέρει μια πληθώρα εποχιακών λαχανικών και φρούτων που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία και την ευεξία μας. Η κατανάλωση εποχιακών τροφίμων έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η φρεσκάδα, η υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και η υποστήριξη της τοπικής οικονομίας.
Φρεσκάδα και θρεπτικά στοιχεία: Τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά συνήθως καλλιεργούνται κοντά στον τόπο που πωλούνται, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρούν τα θρεπτικά τους στοιχεία σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με τα τρόφιμα που ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις.
Ποικιλία: Κάθε εποχή προσφέρει διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις και συνταγές.
Υποστήριξη του τοπικού περιβάλλοντος: Η αγορά εποχιακών προϊόντων υποστηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και βοηθά στη μείωση των εκπομπών CO2 από το μεταφορικό τομέα.
Κάποια εποχιακά φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου:
Ρόδι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βοηθά στην υγεία της καρδιάς.
Σταφύλια: Περιέχουν αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που προωθούν την υγεία της καρδιάς.
Κολοκύθα: Πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.
Ραπανάκια: Περιέχουν βιταμίνη C, ποτάσιο και αντιοξειδωτικά.
Μήλα: Πηγή διαλυτών φυτικών ινών και βιταμίνης C.
Καταναλώνοντας αυτά τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, προσφέρετε στο σώμα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για τη στήριξη της υγείας και της ευεξίας σας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.